středa 30. března 2016

Mandle na umeoctu

Tento recept je na původním blogu sice rovnou dvakrát, ale stejně si ho neodpustím uveřejnit znovu. Až taková dobrota to je. Dříve jsem mandle jednoduše hodila z pytlíku rovnou na pánev, ale postupem času jsem se naučila všechna semínka a ořechy před pražením propláchnout a nechat na pánvi nejdříve na nižší stupeň vysušit. Přeci jen, bůhví, kde se ty mandle všude válely...

Mandle pražené na umeoctu

Suroviny:
100 gramů neloupaných mandlí
1 polévková lžíce umeocta (jiný nefunguje - ozkoušeno)

Postup:


  • Mandle propláchněte a nechte okapat.
  • Ještě mokré mandle dejte na pánev a nechte na mírném ohni vysušit, občas zamíchejte.
  • Až budou mandle proschlé (nebudou se lepit k sobě), zvyšte teplotu a na sucho opražte. 
  • Až budou vonět a praskat, přidejte jednu polévkovou lžíci umeocta a rychle "proházejte", aby se umeocet dostal všude. Nechte vychladnout a konzumujte.

Rychlovka, že? A nemusíte se omezovat jen na mandle, slunečnicová semínka jsou také moc dobrá :)

TIP: Umeocet si předem odměřte do nějaké skleničky, ať se potom při rychlé přípravě nemusíte zdržovat litím octa na lžíci a pak teprve na pánev ;)

4 komentáře:

  1. Milá Veg-Ethic, mám velkou radost, že zase publikujete. Vaše recepty jsou super, hodně z nich u nás doma zdomácněly. Mandle v umeoctovém kabátku rovněž :)
    Díky za to!

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za vaše stránky jsou moc fajn. Tento blog jsem našla teprve nedávno a zkusila zatím jen pár receptů a dnesi tento. To je tedy lahůůdka :-) díky .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. žejo :) Díky za důvěru při zkoušení receptů a ať se daří!

      Vymazat

Děkuji za každý komentář :)