neděle 24. dubna 2016

RAW "Zavináče"

Nedávno jsme měli doma úplně vykradenou spíž a v lednici toho také moc nezbývalo. A to je přesně ta doba, kdy musíte improvizovat a objevujete nové spojení chutí. A tak jsem si vzala kysané zelí a zabalila ho do nori řasy. Po prvním kousnutí ve mě až hrklo, jak moc mi to připomnělo dříve oblíbené zavináče. Jen to bylo až moc kyselé a proto jsem příště přidala mrkev. Dnešní recept je tedy spíš návrh na servírování než nějaké kulinářské umění. Ale určitě zkuste a napište mi, jak Vám chutnalo :)



RAW "Zavináče"
Suroviny:
(schválně nepíši gramáže, zvolte poměr zelí a mrkve, jaký Vám vyhovuje)

plátky řasy Nori
kysané nepasterizované zelí (nejlépe domácí, já použila Vysocké kysané zelí)
mrkev

+ párátka

Postup:
  • Nori plátky nastříhejte na čtverce o rozměrech cca 10x10 cm (1 větší plát vychází na 4 díly).
  • Mrkev nastrouhejte, z kysaného zelí lehce vymačkejte přebytečnou vodu, pokrájejte, aby nebylo tak dlouhé a smíchejte s mrkví.
  • Zeleninu rozprostřete na připravené nori plátky, zarolujte, chvíli přidržte, aby se do řasy dobře nasákla vlhkost a zafixujte párátky.
DOBROU CHUŤ!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Děkuji za každý komentář :)