úterý 22. listopadu 2016

RAW Pomerančovo-fíkové řezy

Mám moc ráda šťavnaté a lehce nakyslé dezerty a tyto pomerančovo-fíkové řezy jsou přesně tak akorát :)



RAW Pomerančovo-fíkové řezy
(cca 25 x 20 cm forma)

Suroviny:
200 gramů sušených fíků
2 velké pomeranče (pokud možno v bio kvalitě)
150 gramů vypeckovaných datlí + 200 ml vody
150 gramů naklíčených ovesných vloček
2 polévkové lžíce lucumy
5 polévkových lžic kokosového oleje
3 polévkové lžíce nepraženého kakaa
1/2 čajové lžičky mleté vanilky
špetka soli

+ na ozdobení plátky pomeranče, konopná semínka,...

Postup:

    • Sušené fíky odstopkujte a zalijte šťávou vymačkanou ze dvou pomerančů. Přidejte kůru z poloviny pomeranče a nechte alespoň dvě hodiny nacucat.
    • Datle také zalijte odměřeným množstvím vody a nechte alespoň dvě hodiny bobtnat.
    • Ovesné vločky rozmixujte na mouku a přesypte do mísy. Přidejte lucumu, vanilku a špetku soli.
    • Datle spolu s vodou, ve které se máčely, umixujte na pastu. Polovinu pasty přidejte k vločkám s lucumou, vanilkou a solí a vypracujte v lepivější těsto, které natlačte do formy. Druhou polovinu pasty dejte zatím stranou do nějaké mističky.
    • Do mixéru nyní vložte fíky namočené v pomerančové šťávě, přidejte tři lžíce kokosového oleje a umixujte do hladka.
    • Pomerančovou směs rozprostřete na ovesný korpus.
    • Odloženou polovinu datlové pasty nyní rozmixujte s kakaovým práškem a 2 lžícemi kokosového oleje a cca 50 ml vody (konzistence by měla být trošku tekutější než dříve vytvořená pomerančová náplň). Kakaovou směs lehce a opatrně rozprostřete na pomerančovou vrstvu, uhlaďte a celý dezert nechte pár hodin ztuhnout v lednici.



    DOBROU CHUŤ!

    Žádné komentáře:

    Okomentovat

    Děkuji za každý komentář :)